BMW M5 Forum and M6 Forums banner
681 - 700 of 936 Posts
Czy to zadziała tak samo dla M6? Nie zagłębiałem się w to zbytnio, ale widziałem, że zamiana 6SP tam używa skrzyni 645 zamiast M3... Czy DCT się przykręci? To znaczy, zakładam, że przykręci się do bloku, ponieważ jest taki sam, ale czy pasuje inaczej?
Skrzynia 645 nie pasuje do S85, niezależnie od tego, czy jest w M5, czy M6. Gdzie widziałeś, żeby ktoś zamieniał M6 używając skrzyni 645?

DCT przykręci się do tyłu S85 bez względu na to, w którym samochodzie się znajduje.

Skrzynia 645 nie pasuje do S85, niezależnie od tego, czy jest w M5 czy M6. Gdzie widziałeś, żeby ktoś zamontował skrzynię 645 w M6?

DCT pasuje do tyłu S85 bez względu na to, w jakim samochodzie się znajduje.
głupi internet. gość z YouTube (garaż Hoovie'ego) robi manualną zamianę w swoim M6 i powiedział, że to skrzynia 645. wiesz, że wszystko na YouTube jest prawdą, prawda? :p
i tak, rozumiem, że blok będzie pasował, tylko zastanawiam się, czy są jakieś problemy dalej w podwoziu.

Czy to zadziała tak samo w przypadku M6? Nie zagłębiałem się w to zbytnio, ale widziałem, że zamiana 6SP używa tam skrzyni 645 zamiast M3... Czy DCT się przykręci? To znaczy, zakładam, że przykręci się do bloku, ponieważ jest taki sam, ale czy pasuje inaczej?
Założyłbym, że tak, ale nigdy nie miałem takiego w rękach, więc nie mogę tego na pewno powiedzieć. Jeśli SMG jest takie samo od m5 do m6, to powiedziałbym tak

Naprawa wskaźnika biegów uszczęśliwiła również DSC. Kiedy przywróciłem całe kodowanie do ustawień fabrycznych, działało tak, jak powinno.

Kolejne 400 mil bez większych problemów. Pracuję nad właściwościami jezdnymi w stroju. Sprawiam, by jazda była tak spójna i płynna, jak to tylko możliwe. Znowu jest moim codziennym samochodem.

Jedynym problemem, który pozostał, jest rozwiązanie problemu zacisku 15wup. Jego działanie jest niespójne i to właśnie włącza ECU. Jeśli ktoś ma doświadczenie w kodowaniu zachowania zacisków w CAS, przydałaby mi się pomoc.

z ciekawości, co się dzieje z odczytem temperatury oleju w tych filmach?
Do tego trzeba użyć oddzielnej płyty konwertera magistrali bsd, wydaje mi się, że mam złe połączenie. Dostanie się do ECU to tak dużo pracy, że jeszcze nie znalazłem czasu, żeby to naprawić.

bsd umożliwia również sterowanie alternatorem i przekazuje odczyt poziomu oleju do ECU.

Nie mamy jeszcze sposobu na wysłanie poziomu oleju na deskę rozdzielczą, więc ustawiłem to w aplikacji Bluetooth maxxecu.

Przepraszam, że nie odzywałem się od jakiegoś czasu. Wygląda na to, że działa dobrze. Mam zainstalowany kompresor. Jeśli uważasz, że możesz prawidłowo uruchomić dct w moim samochodzie, mogę ci go wysłać, jeśli Flaco powie, że samochód będzie w dobrych rękach!

Przepraszam, że nie sprawdzałem od dłuższego czasu. Wygląda na to, że działa dobrze. Mam zainstalowany kompresor. Jeśli uważasz, że możesz sprawić, by dct działało poprawnie w moim samochodzie, mogę ci go wysłać, jeśli Flaco powie, że samochód będzie w dobrych rękach!
HAHAHA - dzięki za zaufanie. Wygląda na to, że @Wadzii na pewno to załatwił.

Przepraszam, że nie sprawdzałem od dłuższego czasu. Wygląda na to, że działa dobrze. Mam zainstalowany kompresor. Jeśli uważasz, że możesz sprawić, by dct działało poprawnie w moim samochodzie, mogę Ci go wysłać, jeśli Flaco powie, że samochód będzie w dobrych rękach!
Jeśli uda Ci się to zrobić, zmień również przełożenia tylnego mostu na 3,15.

W przeciwnym razie będzie to jak jazda na 5. biegu (w SMG), gdy DCT jest na 7. biegu.

Przepraszam, że nie sprawdzałem od dłuższego czasu. Wygląda na to, że działa dobrze. Mam zainstalowany kompresor. Jeśli uważasz, że możesz sprawić, by dct działało poprawnie w moim samochodzie, mogę Ci go wysłać, jeśli Flaco powie, że samochód będzie w dobrych rękach!
Tak, to w ogóle nie byłby problem. Maxxecu bez problemu radzi sobie ze zwiększeniem mocy.

Planowałem zabrać go na hamownię w tym tygodniu, ale bogowie bmw V10 mieli inne plany. Teraz muszę wymienić przewód olejowy vanos i tym podobne 🤦

Czy w wersji 3.15 wiesz, czy przełożenie DCT nadal pozwoliłoby samochodowi osiągnąć prędkość 205 mil/h+? Zakładam, że 3,62 nie, na podstawie odniesienia do 5. biegu.
Z DCT/3.62 osiągnie maksymalną prędkość 180 mil/h na 7. biegu.

DCT/3.15 osiąga maksymalną prędkość 207 mil/h.

681 - 700 of 936 Posts