Dobra robota nightkrawlera, ale nie zapominajmy o innych osobach, które prowadzą te same badania

.. arotished na przykład ma kable plączące się w jego samochodzie i mierzące wibracje.
Cóż, zostałem wysłany na platformę FPSO, aby wykonywać miesięczne pomiary wibracji na każdym krytycznym urządzeniu obrotowym na pokładzie (160++), więc nie będę mógł wykonać żadnych pomiarów wibracji w moim samochodzie do następnego weekendu.
Po przeczytaniu wielu rzeczy myślę, że spróbuję zmienić większość mocowań w samochodzie. Mocowanie skrzyni biegów, mocowania x-pipe i zobaczę, czy uda mi się lepiej ustawić wydech. Kiedy wykonałem pomiar wibracji na wydechu, uzyskałem 5-6 mm/s na kolektorach tuż obok pozycji koła zamachowego (mam kolektor SS) Może to być jakaś forma rezonansu, ale skrzynia biegów jest duża, ciężka i bardzo solidna w porównaniu do wydechu, więc trudno mi uwierzyć, że to rezonans, ale hej, widziałeś jak słaby wiatr niszczy most z powodu rezonansu.
Mam to, że wibracje są wyższe po stronie silnika skrzyni biegów, więc muszą pochodzić z tej strony. I masz te wibracje 2,66xrpm. Ale to wszystko na biegu jałowym, dobrze będzie zobaczyć, kiedy wezmę odczyty podczas jazdy.
Głównie, mogę poczuć te dziwne wibracje, gdy przyspieszam, a główne wibracje występują w zakresie 2000-3000. Przy wyższych obrotach wibracje są niskie i stabilne, nadal można je poczuć, ale stabilne i można z tym żyć.
Moim zmartwieniem jest również to, że kiedy mam samochód na 3. biegu, dźwignia zmiany biegów bardzo się trzęsie (bardziej, jeśli zmusisz dźwignię zmiany biegów jeszcze bardziej do przodu, nic, gdy zmusisz ją do tyłu) To samo mogę poczuć na 4. biegu, ale w niższym stanie, gdy popchnę dźwignię zmiany biegów trochę do przodu (nie tak mocno, że zmuszasz ją do neutralnego). Pozostałe biegi są dobre. Myślę o tarczy guido, ale miałem ją wyjętą, gdy wymieniałem sprzęgło i wyglądała dobrze. Czy możliwe, że guma staje się miękka? Ale mimo wszystko mam to tylko na 3. i 4. biegu. I mam tylko wibracje na dźwigni zmiany biegów, a nie w całym samochodzie (poza "normalnymi" wibracjami, o których mówimy w wątku)
Czy można to zainstalować w niewłaściwy sposób? Masz na nim strzałki, wskazujące do tyłu i do przodu. Umieściłem go tak, że strzałki wskazywały do przodu, skrzynia biegów była przymocowana, a strzałki wskazujące do tyłu, wał napędowy był zainstalowany. Jakieś pomysły na ten temat?