BMW M5 Forum and M6 Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
328 Posts
Discussion Starter #1
I was just getting ready to take someone for a ride
I had just gotten gas, and I was driving normally,
when I tried to get on it a bit, it felt like the floor mat
was caught under the pedal, **** it would go nowhere,
I then noticed the ses light, nice. I turned it off, checked
the gas cap, turned it back on. It drove fine, I got in it,
it moved like a bat outa hell, then all the sudden it cut off
and went into limp mode, drivable, but like theres nothing there. I have a bad feeling its vanos, any ideas?
Any help apreciated.
 

·
Registered
Joined
·
298 Posts
Read out the codes stored in the DME and you will have a better idea of what the problem might be. Maybe there is someone in your area with a Peake reader, failing that take it to the dealership and pay them to do it.

Regards
 

·
Registered
Joined
·
590 Posts
Stevus said:
I was just getting ready to take someone for a ride
I had just gotten gas, and I was driving normally,
when I tried to get on it a bit, it felt like the floor mat
was caught under the pedal, **** it would go nowhere,
I then noticed the ses light, nice. I turned it off, checked
the gas cap, turned it back on. It drove fine, I got in it,
it moved like a bat outa hell, then all the sudden it cut off
and went into limp mode, drivable, but like theres nothing there. I have a bad feeling its vanos, any ideas?
Any help apreciated.
Stevus definitely read the SES codes in the DME first. It will give you a direction to look at.


Joe
 

·
Registered
Joined
·
328 Posts
Discussion Starter #4
Thanks, will do. I just did headers, and powerchip, so I am hoping it is

software related. I am crossong the fingers. I am having it read tomorrow
morning. I am just a bit freaked, this is the FIRst time since ownership 2 years ago that i have had an SES and having just done all the above, I am
nervous a bit.
Thanks for the help!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top