BMW M5 Forum and M6 Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter #1
I have been chasing a bank 1, sensor 2 pre-heater circuit inop. I checked the fuses by the DME and O2 sensor is new.

I am suspecting a break in the wiring.

Where are the wires leading to from the 02 sensor?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
353 Posts
I have been chasing a bank 1, sensor 2 pre-heater circuit inop. I checked the fuses by the DME and O2 sensor is new.

I am suspecting a break in the wiring.

Where are the wires leading to from the 02 sensor?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Having recently done rear main seal I've had everything off and I remember how they run under the heat shield and then I think around tranny? Maybe start in that area since they're close to hot exhaust.
Also, have you removed plastic cover over wiring junction where they connect to car wiring to see if everything looks ok there?
 

·
Registered
Joined
·
69 Posts
Discussion Starter #3
I guess I am trying to determine if it ends where the DME is so I can do a continuity test from connector to connector.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Rosie, thank you. Your response is a great help! I found the issue. All 4 wires fused together so I spliced it properly. Hi



Sent from my iPhone using Tapatalk


No probs,
However, if the wiring has been hot enough to melt the insulation, I’d be checking the internal resistance of the O2 sensor for an internal short.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top