BMW M5 Forum and M6 Forums banner
Status
Not open for further replies.

E60 M5 DCT Wymiana skrzyni biegów

139K views 265 replies 49 participants last post by  5soko  
#1 ·
Ludzie, nadszedł oficjalnie czas, aby przenieść moją bestię na inny poziom. Miałem liczne problemy z moją skrzynią biegów SMG i nie podobało mi się szarpanie. Jestem wielkim fanem skrzyni biegów E92 M3 DCT ze względu na to, jak natychmiastowe i szybkie są zmiany biegów. Nie wspominając o mniejszej liczbie problemów, które powoduje; DCT w tych samochodach to solidne, niezawodne skrzynie biegów. BMW wykonało świetną robotę z wspaniałym silnikiem NA V10, ale nie dopracowało automatycznej skrzyni biegów. Wczoraj zamówiłem skrzynię biegów E92 M3 DCT i koło zamachowe i rozpocznę wysyłkę w przyszłym tygodniu. Warsztatem, który wykona tę niesamowitą budowę, będzie Gintani. Gintani jest dobrze znane ze swoich zestawów doładowania i podwójnego turbodoładowania, które oferują dla samochodów M. W ich zakładzie widziałem niesamowity projekt budowlany, którym był M6 z 2010 roku z zestawem podwójnego turbodoładowania, generującym łatwo ponad 1000+ koni mechanicznych, również wyposażony w ich skrzynię biegów DCT, aby idealnie radzić sobie z bestią. Cała moja budowa zajmie około miesiąca i nie mogę się doczekać, aż części przyjdą! Będę was na bieżąco informował za każdym razem, gdy będę miał nowe aktualizacje dotyczące tej budowy.

#3 · (Edited)
Panowie, nadszedł oficjalnie czas, aby przenieść moją bestię na wyższy poziom. Miałem liczne problemy z moją skrzynią biegów SMG i nie podobało mi się szarpanie. Jestem ogromnym fanem skrzyni biegów E92 M3 DCT ze względu na to, jak natychmiastowe i szybkie są zmiany biegów. Nie wspominając o mniejszej liczbie problemów, które powoduje; DCT w tych samochodach to solidne, niezawodne skrzynie biegów. BMW wykonało świetną robotę z chwalebnym silnikiem NA V10, ale nie dopracowało automatycznej skrzyni biegów. Wczoraj zamówiłem skrzynię biegów E92 M3 DCT i koło zamachowe i rozpocznę wysyłkę w przyszłym tygodniu. Warsztatem, który ma wykonać tę niesamowitą konstrukcję, będzie Gintani. Gintani jest dobrze znane ze swoich zestawów doładowania i podwójnego turbodoładowania, które oferują dla samochodów M. W ich zakładzie widziałem niesamowity projekt budowlany, którym był M6 z 2010 roku z zestawem podwójnego turbodoładowania, który z łatwością generował ponad 1000+ koni mechanicznych, również wyposażony w ich skrzynię biegów DCT, aby idealnie radzić sobie z bestią. Cała moja budowa zajmie około miesiąca i nie mogę się doczekać, aż części przyjdą! Będę was informował za każdym razem, gdy będę miał nowe aktualizacje dotyczące tej budowy.
Widziałeś ten samochód w akcji? To niesamowite osiągnięcie, trudno uwierzyć, że nie ma nigdzie żadnych filmów z nim.
http://www.m5board.com/vbulletin/e6...569-bmw-e63-m6-v10-twin-turbo-dct-powered-gintani-most-powerfull-bmw-world.html

#7 ·
#6 ·
Czy Gintani wykonało już konwersję DCT? Nie chciałbym wydać dużo pieniędzy na mrzonkę. Trzeba wykonać niesamowitą ilość pracy programistycznej, aby wszystko prawidłowo ze sobą rozmawiało. Powodzenia.
Gintani w pełni ukończyło to w swoim samochodzie firmowym, którym jest M6 i będę drugą lub trzecią osobą, która będzie używać DCT od nich. Nie mogę się doczekać ostatecznego wyniku, samochód będzie jeździł o wiele ładniej i szybciej z lepszą skrzynią biegów.

#11 ·
To jest niesamowite, ja też jestem zdumiony, że nie opublikowano więcej filmów i/lub zdjęć z V10 twin turbo/DCT. Śledziłem budowę i oczekiwałem jej ukończenia, ale wydawało się, że od jakiegoś czasu nie publikowano żadnych aktualizacji... Powodzenia, jestem bardzo ciekaw, ile to będzie kosztować.

#12 ·
Powodzenia! Zamieszczaj jak najwięcej informacji, kiedy tylko możesz.

Save
#21 ·
Nigdy wcześniej tego nie zrobiono, przynajmniej nigdy tu nie opublikowano. Nasz Guru M5, Jcolley, działający obecnie jako fast attack motorsports, mówi, że to monumentalne zadanie, ponieważ nie ma kodowania dla S85 i F10 DCT. Byłbym bardzo zaskoczony, gdyby to się kiedykolwiek wydarzyło. Tylko moje dwa grosze.

Wysłane z AutoGuide.com Free App

#22 ·
Nigdy wcześniej tego nie zrobiono, przynajmniej nigdy tu nie opublikowano. Nasz Guru M5, Jcolley, obecnie działający jako fast attack motorsports, mówi, że to monumentalne zadanie, ponieważ nie ma kodowania dla S85 i F10 DCT. Byłbym bardzo zaskoczony, gdyby do tego doszło. Tylko moje dwa grosze.

Wysłane z AutoGuide.com Free App
Gintani zrobiło już 3 samochody wyposażone w skrzynię biegów DCT i to niesamowite. Ufam im tylko w tej budowie. Zostawię samochód za dwa tygodnie i odbiorę go po czterech tygodniach, gdy będzie w pełni ukończony.

#26 ·
Save
#28 ·
Więc pozwólcie, że to zrozumiem. Jakaś firma tuningowa zadzwoni do działu M i powie: 'hej, potrzebujemy skrzyni DCT i kodowania DME dla waszego E60 CSL, ponieważ chcemy zrobić swap DCT' i to wszystko? Co to znaczy 'jest kodowanie'??
Mówiąc prosto, że twoje stwierdzenie, że nie ma kodowania dla S85 i DCT, jest błędne.

Save
#34 ·
Nie mówię, że to się nie może zdarzyć ........

szczerze mówiąc, chcę, żeby się to wydarzyło, żebym mógł jeden kupić ........

jest wielu bardzo kompetentnych ludzi na pokładzie ...... wielu z nich ma znaczne zasoby i zmodyfikowało swoje samochody i ulepszyło silniki do tego stopnia, że to graniczy z szaleństwem ...... smg to kolejny słaby punkt. Gdyby komuś się to udało w tym momencie, wszyscy byśmy o tym wiedzieli i byłoby to na YouTube .......

s85 jest poza produkcją dłużej niż go produkowano ...... wielu by to miało ....... jak widać, nikt tego nie ma .........

Powodzenia

#42 ·
Musi to być DCT serii E, ponieważ elektronika/ECU skrzyni biegów działa w zupełnie innym systemie elektrycznym w samochodach serii F. Możesz użyć DCT serii F dla sprzętu, ale musiałbyś podłączyć go do ECU serii E.

#47 ·
Nie chcę tu być dupkiem, ale to się ciągnie i ciągnie i nigdy tego nie widzieliśmy, więc albo Gintani chwali się czymś, czego nigdy nie zrobili, albo są bardzo tajemniczy i nie widzę powodu, dla którego mieliby być, jestem pewien, że gdyby to zrobili, byłaby co najmniej garstka osób na tym forum, które byłyby gotowe to zrobić, tylko jeśli to zobaczą.

#48 ·
Dostałem powiadomienie e-mail, że jest wątek o zamianie DCT, muszę być szczery, zignorowałem go, ponieważ poprzedni, w którym Rosjanin cały czas mówi, że dostanie TT z DCT, nigdy nie został zaktualizowany, a ja faktycznie śledzę tego gościa na Instagramie i on cały czas mówi, że to się stanie i tak jest od co najmniej roku i nic się nie dzieje.

Nie chcę tu być dupkiem, ale to się ciągnie i ciągnie i nigdy tego nie widzieliśmy, więc albo Gintani przechwala się czymś, czego nigdy nie zrobili, albo są w tym bardzo tajemniczy i nie widzę powodu, dla którego mieliby być, jestem pewien, że gdyby to zrobili, na tym forum byłaby co najmniej garstka osób, które byłyby skłonne to zrobić, tylko jeśli zobaczą, że się to dzieje.
Wiem, prawda .... Naprawdę chcę, żeby to się udało i stało, ale jestem sceptyczny i mam nadzieję, że się mylę i jest to bezpodstawne. Kiedy upuszczę silnik i zwiększę pojemność skokową za pomocą konstrukcji o niskim stopniu sprężania, aby móc zwiększyć doładowanie - byłby to idealny moment na zamianę na DCT - mam 12 do 18 miesięcy, zanim to nastąpi, więc dużo czasu, aby zobaczyć, czy się uda .........

Moja jedyna rzecz jest taka, że gdyby to zostało zrobione z powodzeniem, ludzie by o tym wiedzieli i wielu z nas wydałoby pieniądze, aby to zrobić!

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.