Ludzie, nadszedł oficjalnie czas, aby przenieść moją bestię na inny poziom. Miałem liczne problemy z moją skrzynią biegów SMG i nie podobało mi się szarpanie. Jestem wielkim fanem skrzyni biegów E92 M3 DCT ze względu na to, jak natychmiastowe i szybkie są zmiany biegów. Nie wspominając o mniejszej liczbie problemów, które powoduje; DCT w tych samochodach to solidne, niezawodne skrzynie biegów. BMW wykonało świetną robotę z wspaniałym silnikiem NA V10, ale nie dopracowało automatycznej skrzyni biegów. Wczoraj zamówiłem skrzynię biegów E92 M3 DCT i koło zamachowe i rozpocznę wysyłkę w przyszłym tygodniu. Warsztatem, który wykona tę niesamowitą budowę, będzie Gintani. Gintani jest dobrze znane ze swoich zestawów doładowania i podwójnego turbodoładowania, które oferują dla samochodów M. W ich zakładzie widziałem niesamowity projekt budowlany, którym był M6 z 2010 roku z zestawem podwójnego turbodoładowania, generującym łatwo ponad 1000+ koni mechanicznych, również wyposażony w ich skrzynię biegów DCT, aby idealnie radzić sobie z bestią. Cała moja budowa zajmie około miesiąca i nie mogę się doczekać, aż części przyjdą! Będę was na bieżąco informował za każdym razem, gdy będę miał nowe aktualizacje dotyczące tej budowy.