INPA E63 help? - BMW M5 Forum and M6 Forums
E63 BMW M6 Forum and BMW M6 Convertible | m6board.com 2005- Advertiser's Forum.

 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 8 Old 23rd December 2012, 10:49 PM Thread Starter
pyro225
m5board.comoholic (>1000 posts)
 
pyro225's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridge / UK
Age: 30
Posts: 1,496
Thanks: 64
Thanked 34 Times in 30 Posts
INPA E63 help?

i am running the stock version of inpa v5 and it has no support for my m6? even if i select the e60 and then s85 it seems the wrong one. this happened before and someone sent over the files which i cant seem to find now :-?
pyro225 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 24th December 2012, 06:42 AM
Hasan Shaikh
M5 Expert (>4000)
 
Hasan Shaikh's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: UAE
Age: 36
Posts: 5,986
Thanks: 2,645
Thanked 1,062 Times in 839 Posts
Hasan Shaikh is offline  
post #3 of 8 Old 24th December 2012, 07:25 AM
zerocks1
m5board.comoholic (>1000 posts)
 
zerocks1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Los Angeles
Posts: 1,212
Thanks: 484
Thanked 600 Times in 380 Posts
Exactly what issue are you having Pyro? I have an 07, with the original INPA App from post #1 in the coding thread. I use it all the time with E6x selected. Never had a problem. Are you still getting the two black dots when you connect, if so, the program is working. What is it not doing for you?
zerocks1 is offline  
post #4 of 8 Old 24th December 2012, 09:23 AM Thread Starter
pyro225
m5board.comoholic (>1000 posts)
 
pyro225's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cambridge / UK
Age: 30
Posts: 1,496
Thanks: 64
Thanked 34 Times in 30 Posts
Yea it's selecting the model I had an update from someone which got rid of e39 I think and put some newer cars on that was fine?
pyro225 is offline  
post #5 of 8 Old 24th December 2012, 12:53 PM
WallyM5
Member, P500 Sport, DSC off (>900)
 
WallyM5's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Central Coast, CA
Posts: 988
Thanks: 94
Thanked 136 Times in 105 Posts
You will find help here:

ISTA/D and ICOM emulator

JColley is extremely informative and helpful.

___________________________________________
"An on ramp is a terrible thing to waste"


X5M
V1 Hardwired
Charcoal Filter Delete
K&N
Exhaust Cutouts
WallyM5 is offline  
post #6 of 8 Old 25th December 2012, 05:40 AM
jcolley
Moderator
 
jcolley's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Maine
Posts: 3,989
Thanks: 61
Thanked 816 Times in 541 Posts
Ran across this by accident, but thanks for the kind words WallyM5.

pyro (we chatted a couple of times on one of the coding boards regarding P500S on startup), I'm not sure I understand what isn't working. If you are referring to the the E60 -> Engine -> S85 from INPA, there are two different versions of the DME. I forget the cut-off date, but I think it is very early on, like 9/05 build dates or so.

If the second entry is simply missing, you're in luck. The menu layout is set by a configuration file (INPA/CFGDAT/INPA.INI). If the only thing that has happened is the config file was changed, you are in luck. If the actual ECU files are missing, it's a little harder. If you look in your EDIABAS\ECU folder, the should be two files for the MSS-65 DME. One is called MS_S65.PRG and the newer one which you probably need is MS_S65_2.PRG. If you have both of those files, post your INPA.INI here and we can see what is wrong with it.

Last edited by jcolley; 25th December 2012 at 05:41 AM.
jcolley is online now  
post #7 of 8 Old 25th April 2013, 07:47 PM
Falco.
Junior Member, warming up (<31 posts)
 
Falco.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: germany
Posts: 25
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Hi,

I am missing this particular ecu file, I tried to initialize dme with ecu in the CAS but since inpa doesnt find my ecu, now it cant be synced and my car doesnt start!!!!!

Really need this MS_S65_2.PRG file, please contact me soon as possible where I can find this.

falco_element@hotmail.com
Falco. is offline  
post #8 of 8 Old 25th April 2013, 09:19 PM
zerocks1
m5board.comoholic (>1000 posts)
 
zerocks1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Los Angeles
Posts: 1,212
Thanks: 484
Thanked 600 Times in 380 Posts
zerocks1 is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW M5 Forum and M6 Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
where to buy inpa? jonsmiff E39 M5 and E52 Z8 Discussion 58 24th July 2014 08:57 AM
Need help installing Inpa Uriel626 E39 M5 and E52 Z8 Discussion 16 1st April 2013 03:50 AM
INPA question Mr.Devere E39 M5 and E52 Z8 Discussion 0 2nd August 2012 02:47 AM
Inpa install Clayton Usher E39 M5 and E52 Z8 Discussion 84 8th January 2012 08:00 PM
INPA-WTF have I done. HELP. With Video carlgrz E39 M5 and E52 Z8 Discussion 18 12th September 2010 05:42 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome